Jak vybrat multifunkční tiskárnu?

MULTIFUNKČNÍ TISKÁRNY

► Kombinace tiskárny, skeneru a kopírky
► Laserové i inkoustové varianty
► Všechny cenové kategorie

Multifunkční tiskárny zastanou také funkci skeneru a kopírky. Jsou stále oblíbenějšími pomocníky jak v domácnostech, tak v kancelářích. Multifunkční tiskárny mohou být buď inkoustové nebo laserové či LED. Před nákupem je třeba zvážit, jak často budeme tiskárnu používat a k jakým účelům. Inkoustové tiskárny se více hodí na tisk fotografií a grafiky, laserové a LED si naopak lépe poradí s větším množstvím textu. Abyste měli lepší představu o tom, jakou multifunkční tiskárnu vybrat, projděte si otázky položené níže.

 

Výhody a nevýhody

 
- Obsahuje navíc skener a kopírku
WiFi rozhraní a další užitečné funkce
- Úspora pořizovacích nákladů i prostoru


 - Vyšší náklady na servis
- Více komponentů k pořízení
- Nižší rozlišení skeneru

 

Musíte se zeptat sami sebe, jestli využijete všechny její funkce. Kolik kopií, faxů, skenů a tisků bude muset každý den provést? Multifunkční tiskárny se staly velmi populárními zejména v domácím prostředí a středních podnicích, protože ušetří spoustu místa a času.

Hlavně na rozlišení skeneru, protože zejména u levnějších tiskáren bývají skenery velmi nízké kvality. Záleží i na technologii, kterou tiskárna používá. Jiné vlastnosti bude mít tiskárna laserová a jiné zase inkoustová.

Obecně platí, že skenery v multifunkčních tiskárnách nejsou tak kvalitní jako samostatné skenery. Nicméně pro domácí a kancelářské využití ke skenování fotografií nebo textu jsou více než dostatečné. Bonusem je v jejich případě i úspora prostoru. Pro profesionální fotografický tisk doporučujeme použít samostatný skener a kvalitní inkoustovou tiskárnu.